Uw identiteit veilig met PassProtect!

Het is u vast wel eens overkomen: de receptionist van uw vakantieverblijf vraagt u om uw paspoort en wil er een kopie van maken. Hotels, vakantieparken en campings zijn namelijk wettelijk verplicht om hun gasten te identificeren.

paspoort en vakantie

Dat kan een dilemma opleveren: u wilt uw persoonsgegevens immers goed beschermen om identiteitsfraude te voorkomen. Met een kopie of scan van al uw gegevens kunnen kwaadwillenden eenvoudig frauderen en op uw naam producten kopen, een lening of contract afsluiten en zelfs een toeslag aanvragen bij de Belastingdienst!

PassProtect beschermt

Gelukkig is er een uitstekende manier om uw documenten te beschermen: PassProtect. Dit gepatenteerde product zorgt er namelijk voor dat slechts een deel van de gegevens zichtbaar is, zonder dat dit gevolgen heeft voor de registratie op uw vakantiebestemming.

Geen gedoe

Volgens de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving mogen alleen overheidsinstanties, notarissen, banken, verzekeraars, casino's en werkgever(s) een kopie van uw officiële documenten maken. Voor andere organisaties, waaronder hotels, bungalowparken en campings, is het voldoende om het documentnummer op te schrijven of het identiteitsbewijs enkel te controleren. Wordt er toch om een kopie gevraagd? Bescherm uw identiteitsbewijs dan met PassProtect. Zo hoeft u uw waardevolle vakantietijd niet aan gedoe te verspillen!

PassProtect gebruiken

PassProtect is speciaal ontwikkeld voor identiteitsbewijzen en is verkrijgbaar voor uw paspoort, identiteitskaart en rijbewijs. Het is een transparante beschermfolie die afneembaar is en weer kan worden teruggeplaatst zonder dat het lijmresten achterlaat.

Het enige wat u hoeft te doen, is de beschermfolie op uw document te plaatsen. Zo maakt u dat op de kopie of scan alleen de gegevens zichtbaar die uw vakantie-accommodatie nodig heeft. Andere, gevoelige gegevens zoals uw BSN en pasfoto zijn afgeschermd.

Meer informatie over PassProtect leest u op de website.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag