Zorgeloos genieten op exotische bestemmingen

Gaat u dit jaar op vakantie naar een verre bestemming? Wat een heerlijk vooruitzicht! Voordat u vertrekt, is het slim om u goed voor te bereiden. Daarom hebben we tips voor u verzameld zodat u veilig, gezond en zorgeloos kunt genieten van uw avontuur.

Reizende vrouw geniet van het uizicht van de natuur, het strand, de zee en boten

Gezondheid staat altijd voorop, ook als u op vakantie gaat. Check daarom de gezondheidsadviezen voor uw bestemming. Sommige landen kennen specifieke gezondheidsrisico's zoals bijvoorbeeld malaria. Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering kunt u per land zien waar u rekening mee moet houden.

Zorg er ook voor dat u tijdig uw vaccinaties haalt zodat u zich daarover geen zorgen hoeft te maken. Voor sommige bestemmingen zijn inentingen tegen bijvoorbeeld gele koorts of hepatitis verplicht of worden ze sterk aangeraden. Het is slim om ruim voor vertrek een afspraak te maken bij uw huisarts of de GGD om dit te regelen. Meer informatie vindt u op deze website.

Geen onverwachte kosten

Hoe zit het met uw reisverzekering als u naar een verre bestemming gaat? Vaak gelden er dan andere regels dan wanneer u dichter bij huis blijft. Wilt u onverwachte kosten voorkomen? Sluit dan een aanvullende reisverzekering af en reis met een gerust hart naar uw verre bestemming!

De medische dekking is vaak het belangrijkst: die vergoedt namelijk veel kosten die uw ziektekostenverzekering niet dekt. Denk ook aan extra dekking voor verlies of diefstal van kostbare spullen. Voor avontuurlijke reizigers is er zelfs een speciale dekking voor gevaarlijke sporten. Zo kunt u zonder zorgen raften op de wildste rivieren, bungeejumpen vanaf spectaculaire hoogtes of snowboarden in de zomersneeuw.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan even contact met ons op.

Pleisters en muggenspray

Vergeet ook uw reisapotheek niet, met daarin basisartikelen zoals pleisters, ontsmettingsmiddel, pijnstillers en diarree-remmers. Verder zijn insectenwerende middelen zoals muggenspray – en eventueel een klamboe – vaak onmisbaar, zeker in tropische gebieden. Gebruikt u medicijnen op doktersvoorschrift? Controleer dan hier of u daarvoor een verklaring moet aanvragen. Zo gaat u goed voorbereid op reis.

Stay save!

Naast gezondheid is veiligheid natuurlijk belangrijk. Maar hoe bereidt u zich daarop voor als u naar een onbekende bestemming gaat? Kijk allereerst eens op deze website van de Rijksoverheid. Let daarnaast altijd goed op uw persoonlijke bezittingen, vooral op drukke plekken zoals markten en toeristische attracties.

Maak ook kopieën van belangrijke documenten zoals uw paspoort en visum en bewaar deze apart van de originelen. Een geldgordel kan handig zijn om cash en documenten veilig mee te nemen. Met deze voorzorgsmaatregelen kunt u ontspannen en veilig genieten van uw reis.

Lokale simkaart vaak goedkoper

U wilt onderweg natuurlijk verbonden blijven met het thuisfront én met internet. Een lokale prepaid simkaart is vaak een interessante optie, omdat de kosten veel lager zijn dan uw Nederlandse abonnement. Zorg er wel voor dat uw telefoon simlockvrij is. En vergeet niet uw nieuwe, tijdelijke nummer door te geven aan familie en vrienden! Op deze manier blijft u gemakkelijk in contact en bespaart u tegelijkertijd op kosten.

Goede indruk

Uiteraard wilt u een goede indruk achterlaten. Respecteer daarom de cultuur en de gebruiken van uw vakantieland en lees u van tevoren in over de etiquette. Dit kan variëren van gepaste kleding en omgangsvormen tot lokale eetgewoonten en religieuze gebruiken. Door u respectvol te gedragen en de lokale cultuur te omarmen, maakt u uw reis niet alleen aangenamer, maar laat u ook een goede indruk achter. Zo creëert u mooie herinneringen én bouwt u goede relatie op met de lokale bevolking.

Toekomstige generaties

Reizen is geweldig, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met het milieu. Kies waar mogelijk voor duurzame opties, zoals eco-vriendelijke accommodaties en lokaal vervoer. Vermijd plastic waar u kunt en probeer uw afval te minimaliseren. Door milieubewust te reizen, draagt u bij aan het behoud van de prachtige bestemmingen die u bezoekt. Daarmee zorgt u ervoor dat toekomstige generaties ook van deze mooie plekken kunnen genieten!

Zorgeloos genieten

Een vakantie naar een verre of exotische bestemming is een heerlijk avontuur en met een goede voorbereiding kunt u zorgeloos genieten van uw reis. We wensen u een vakantie om nooit te vergeten!

Heeft u nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder bij de voorbereiding van uw droomreis!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag